Cattery

Naast de hedgery in Witbuikegels, zijn we druk bezig met het opzetten van een cattery. We zijn nog erg in de beginfase en ook de naam is nog niet aangevraagd, maar wel komt binnenkort de eerste poes bij ons wonen!

Het ras wat we gaan fokken zijn Noorse Boskatten. Heel kleinschalig, dus één of twee open poezen zodat we lekker veel tijd voor de kitten hebben en het makkelijk kunnen combineren met de egels.

IMGP1752.jpg

 

De Noorse Boskat

Dit ras is erg aanhankelijk, dól op aandacht, speels tot op late leeftijden, erg actief en intelligent. Geweldige huisdieren dus, ondanks hun imposante uiterlijk. Katers kunnen tot zo’n 10 kg wegen! Ze hebben dan ook veel beweging nodig: een grote, stevige krabpaal en de nodige speeltjes zijn geen overbodige luxe. Ook spelletjes zijn makkelijk aangeleerd, want ze houden nu eenmaal erg van spelenderwijs leren.

Noorse Boskatten zijn halflangharige katten met een dubbele vacht. De ondervacht is in de zomer minder ontwikkeld dan in de winter waardoor je in de warme maanden bijna niet kunt zien dat het om een raskat gaat: enkel de pluimen op de oren en hun pluimstaart verraadt het. In de winter is de ondervacht wel erg imposant aanwezig! Dan is het net alsof ze een extra bontjas aantrekken met een kraag, bef en een broek in knickerbocker model. Ook hun pluimstaart wordt dan nóg dikker. Geen wonder dat deze katten ook in de winter graag buiten zijn, daarvoor hebben we de kattenren. De bovenvacht valt over de ondervacht heen en is glad, glanzend en waterafstotend.

De website

Ook voor de katten hebben we een eigen website! Hij is nog volop in aanbouw en er mist nog erg veel. Bovendien is de naam van de cattery nog niet helemaal zeker, dus er kan nog veel veranderen. Klik hier om naar de website toe te gaan.

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑