Egelkamer

Op deze pagina vindt u foto’s van onze egelkamer. Omdat elk verblijf apart verwarmen een behoorlijke klus zou zijn, verwarmen wij middels CV en in de winters wordt hier een terraskachel bij aangesloten om alles goed op temperatuur te houden 🙂

We zijn druk bezig met het vernieuwen van alle verblijven. Dit komt omdat onze oude flats inmiddels 2 jaar oud zijn en toe aan vervanging.


Vrouwenflat

Deze flat heeft drie verdiepingen van 170×50 cm. De bovenste twee verdiepingen zijn aan elkaar gekoppeld en is voor de dames tussen 6 maanden tot aan hun pensioen. De onderste verdieping is voor de dames tot hun eerste nestje (ca. 6 maanden). Er komt nog een 4e verdieping bovenop deze flat voor de pensioensdames en huisdierdames.

De achterwanden zijn geschilderd naar de natuurlijke leefomgeving van de Witbuikegel. Alle drie (straks 4) zijn gebieden uit de landstreek de Sahel in Centraal Afrika. Door het met acrylverf te schilderen is het vrij van gevaarlijke stoffen en het maakt de volledige achterwand waterdicht. De naden zijn afgekit met zwart aquariumkit, wat na drogen ook geen gifstoffen meer afgeeft. De boven in deze verblijven is volledig bio actief. Dat wil zeggen dat we een mengsel van cocopeat, speelzand, boombast stukken, hooi en gedroogde bladeren gebruiken en daar kleine levende insecten aan toevoegen om de ontlasting, urine en andere afvalstoffen van de egels op te ruimen. Hierdoor hoeven we hun verblijf niet meer te verschonen, anders dan enkel de wanden schoon te maken en de voer- en waterbakken.

Mannenflat

Hierin wonen onze mannen! De flat heeft drie verdiepingen van 150x60x50 cm die elk in twee delen kan worden gesplitst.

15094376_1610088239295848_4790520712278114533_n

Nestflat

In deze flat komen de vrouwen na hun dekking om hun dracht af te wachten en hun kleintjes op te voeden. De flat heeft drie verdiepingen van 100×50 cm. Uiteraard zonder loopwiel, daar dit behoorlijke schade kan toebrengen tijdens de dracht en bij te jonge kleintjes (onder de 8 weken).


Video

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑